Boodschap van Adelheid Roosen voor het ODENSEHUIS


24 september 2014

BOODSCHAP VAN ADELHEID ROOSEN

Adelheid Roosen is lid van het comité van aanbeveling van het ODENSEHUIS. Ze kon 22 september niet bij de opening van de nieuwe locatie zijn en stuurde onderstaande boodschap, die bij de opening is voorgelezen.

“Gelukkig bleef ik het ODENSEHUIS ontmoeten, nadat ik hier in Wageningen in 2012  de bibliotheek binnenstapte met mijn MAM, ingeblikt op film. En ik herinner me een verwarmende ontmoeting en een sprankelend nagesprek, met tere, open en ook verdrietige vragen.

De film, zo intiem en de woorden die daarna stamelend, tastend, met u als kijker gewisseld werden, deden daar niet voor onder: gevleugeld reisden we allen verder.

MAM reist mee.

Met de start van het ODENSEHUIS in 2013 bereikten wij: zij (is MAM), jullie en ik dat wat ik voor ogen had.

Namelijk haar achterna vallen, durven vallen door de tijd heen, en dat gezamenlijk, voor altijd. 

Lief ODENSEHUIS, blijf vooral zoals je bent. Jullie vullen een gat dat vaak ontstaat tussen het moment van diagnose en het begin van professionele zorg.  Wat fijn dat ik een onderdeel mocht zijn in het dichten van deze uitholling, omdat als je durft te wonen in die holling, er een diepe verbinding ontstaat, die beiden heelt, zowel de participant als de naasten.

Laten we blijven ” vallen”: mee-vallen, achterna-vallen en leren spelen met alles wat er op ons pad komt. Zoals kinderen kunnen doen: alles benaderen als speelgoed en niet als mankement”.

IK BEN ER OMDAT JIJ ER BENT www.femaleeconomy.nl

Comments are closed.