Geheugenhuis

Bij het Geheugenhuis kunt u terecht voor informatie en advies over goed leven met dementie of geheugenverlies. U kunt er vragen stellen, er is informatie en materiaal beschikbaar en er is een luisterend oor.

Wat is het Geheugenhuis?

In het Geheugenhuis zijn informatie en materialen over goed leven met dementie en langer zelfstandig thuis wonen bij elkaar gebracht. Er liggen folders en boeken. Er zijn technische hulpmiddelen en spelmaterialen om uit te proberen of te lenen. Er is bekend welke praktische ondersteuning en hulp er beschikbaar is, in het land en in Wageningen. Eens in de maand is er een inloop-moment waar u in gesprek kunt gaan met deskundigen.

Waarom het Geheugenhuis?

We krijgen allemaal te maken met dementie. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. In Wageningen wonen naar schatting zo’n 600 mensen met dementie. Velen van hen wonen thuis en doen volop mee in het leven. Ze willen dat zo lang mogelijk blijven doen. Goede informatie over hoe om te gaan met een steeds veranderende situatie is daarbij belangrijk. Niet iedereen vindt makkelijk de weg naar deze informatie. Zij zitten met vragen over zichzelf, hun partner, familie of andere mensen in hun omgeving, buurt of werk. In het Geheugenhuis kunnen zij terecht met hun vragen en voor meer informatie.

Waar en wanneer?

Het Geheugenhuis is in de bblthk, Stationsstraat 2 in Wageningen. U kunt tijdens openingstijden van de bblthk altijd binnenlopen voor algemene informatie, contactgegevens van deskundigen of informatie over het lenen van boeken, materialen en hulpmiddelen. Iedere laatste woensdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur is het inloop-moment van het Geheugenhuis waar u met uw vragen terecht kan en materialen kan uitproberen.

Tips van het Geheugenhuis

Het Geheugenhuis heeft tips voor boeken, films, spellen en technologische hulpmiddelen. Vraag ernaar of download ze hieronder

Contact

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met post@odensehuiswageningen.nl, telefoon 0317 358711 of 06 43890432.

Wageningen Dementievriendelijk

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. Hierin werken enkele partners van Welsaam samen met actieve inwoners. Het zorgt dat Wageningen een stad is waar iedereen zich welkom voelt en goed omgaat met mensen met dementie en hun naasten. Waar mensen elkaar ontmoeten en zich gesteund voelen.

Comments are closed.