Geslaagd Odensehuis Event


18 oktober 2015

 

Geslaagd Odensehuis Event 15 oktober jl. met medewerking van Adelheid Roosen en verschillende Wageningse artiesten

Het Odensehuis Event is een jaarlijks terugkerende moment waarop de mens met dementie centraal staat en niet de ziekte. Een moment waarbij het Odensehuis samen met haar participanten, belangstellende inwoners van Wageningen, politici en professionals het gesprek voert over goed contact en een gezonde samenleving voor mensen met dementie en hun naasten.

Als gastspreker op het 1e Odensehuis Event 15 oktober jl. in de Arboretumkerk  in Wageningen, bepleitte Adelheid Roosen (theatermaakster en lid van het comité van Aanbeveling van het Odensehuis), meer ruimte voor een andere kijk op dementie en vooral meer ruimte voor de mens met dementie. In haar gesprek met de aanwezigen nodigde zij ons uit om samen op ontdekkingsreis te gaan naar de wondere wereld van de medemens met dementie. Dat is pijnlijk en niet makkelijk. Het is keihard werken. Maar het maakt ons tot mooiere mensen.

‘’Richt je aandacht op wat er verschijnt in plaats van wat er verdwijnt. Bekijk de werkelijkheid eens door de ogen van de ander met dementie en je ontmoet een nieuwe wereld, waarin je vaak weer samen verder kunt”.

Naast Adelheid Roosen leverden diverse Wageningse artiesten op interactieve wijze een bijdrage aan het programma. Sam Soekhram liet ons opnieuw het plezier van samenspel ervaren. Harriët Ordelman creëerde een moment vrijheid in mee bewegen. Martijn Adelmund verwoorde op eigen wijze zijn kijk op het thema van de middag: Zie de mens, vergeet dementie. Het Odensehuis kijkt terug op een geslaagde middag. Een middag die zeer zeker een vervolg zal krijgen. Houd de website in de gaten voor de aankondiging van nieuwe activiteiten,  www.odensehuisgelderland.nl. Wil je graag het verslag van het Odensehuis Event ontvangen stuur ons een mail of bel E: post@odensehuisgelderland.nl  of M: 0643890432.

Comments are closed.