het ODENSEHUIS in Wageningen gaat van start!


29 september 2013

In de bijeenkomst Dementie, wat nu…. van vrijdag 27 september jl is bekend gemaakt dat het ODENSEHUIS in november van start gaat in het Koetshuis van het Arboretum Belmonte, bovenaan op de gen. Foulkesweg. Een luid applaus was de reactie van de ruim 100 aanwezigen.

De bijeenkomst werd gehouden in het kader van de nationale week van de dementie.

Voor de pauze werd de indringende documentaire ” Mam” van theatermaker Adelheid Roosen vertoond, gemaakt over haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. En was er gelegenheid om met Adelheid in gesprek te gaan.

Adelheid gaat in haar werk altijd op zoek naar de ander, het vreemde. De meeste mensen die met Alzheimer te maken krijgen, weten niet hoe hiermee om te gaan. Adelheid laat zien hoe anders de ontmoetingen met haar moeder zijn. Niet door uit te gaan van onszelf, maar door, ook letterlijk, liefdevol mee te bewegen met de reis die haar moeder aflegt, ontstaat er contact.

Na de pauze was er informatie uitwisseling over de opzet, visie, betekenis en werkwijze van het ODENSEHUIS. Participanten van het Odensehuis Amsterdam vertelden kleurrijk over hun ervaringen. Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde te Velp sprak over moderne dementiezorg.

Adelheid Roosen en Doortje Kuis in gesprek over "Mam"

Adelheid Roosen en Doortje Kuis in gesprek over “Mam”

 

 

Comments are closed.