Informatie bijeenkomst DANS MET MIJ


23 mei 2014

dans26 juni 14.00 -16.00 uur in het ODENSEHUIS

Informatie over een serie van acht wekelijkse danslessen voor participanten van het ODENSEHUIS Wageningen en gemeente Renkum

Je hoeft nog nooit gedanst te hebben. Sterker nog: laat alle ideeën los over wat dans is, kom naar de introductie bijeenkomst en laat je verrassen!
Lessen worden gegeven in de maanden september en oktober 2014. Tijd en plaats worden in overleg met de deelnemers bepaald.
De lessen worden verzorgd door Harriët Ordelman, dansdocent bij ’t Venster( 06-18242155).
Na afloop van de lessen drinken we samen koffie/thee en praten we na over de ervaringen.

Er worden elementen uit verschillende danstechnieken gebruikt. Deze zullen tijdens de informatie bijeenkomst worden gedemonstreerd.
Release techniek: techniek waarbij op een zachte wijze het lichaam uitgenodigd wordt om zonder onnodige spanning te bewegen.
Dansimprovisatie: de wisselwerking tussen beleving en beweging staat centraal en mensen dansen vanuit hun eigen bewegingsmogelijkheden.
Contact improvisatie: een speelse vorm van bewegen waarbij aanraking het startpunt van beweging is.

Waarom deze dansvormen?

Iedereen danst vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden en we doen lekkere oefeningen voor ontspanning, doorstroming, kracht, aanraking en balans. Je doet, voelt en geniet van wat wél mogelijk is.

Het sluit goed aan bij de behoefte en mogelijkheden van ouderen die niet meer zo makkelijk en vaak bewegen door de zachte benadering van het lichaam, de mooie muziek, de niet oordelende manier van met jezelf en anderen omgaan, het bewegen vanuit ieders eigen mogelijkheden, de inspiratie vanuit je belevingswereld en het samen bewegen.

Samen dansen en uitwisselen over wat je beleeft tijdens het dansen zorgt voor liefdevolle nabijheid.En natuurlijk geeft het veel plezier!

 

 

Comments are closed.