tv- serie over dementie: Vergeet mij niet!


21 maart 2014

Vanaf dinsdag 18 maart zendt Omroep Gelderland zes delen uit van de nieuwe indringende tv- serie over dementie Vergeet mij niet! 18.30 u.

In deze serie ziet u het dagelijks leven van vier mensen die moeten leven met hun eigen, specifieke vorm van dementie. Hoe gaan zij zelf, hun partners én hun familie om met deze geheugenstoornis en wat zijn de gevolgen voor hun omgeving?
De kans dat je als Nederlander dement wordt is op dit moment 20% en dat percentage stijgt nog steeds. Vergeet mij niet! laat de dagelijkse praktijk zien van mensen met een geheugenstoornis. De problemen, maar ook de mooie dingen die daarbij komen kijken zullen voor velen zeer herkenbaar zijn.

De eerste aflevering kun je hier terug kijken, Die gaat over Nelly die naar de kapper gaat, Jim naar de Bingo, Adrie naar bewegingsgym en Lukas die vertelt over zijn laatste werkdagen als dakdekker. Klik hier voor het promotiefilmpje over de eerste aflevering.

Hoofdpersonen in de serie:
De 84-jarige Nelly uit Arnhem lijdt aan de ziekte van Alzheimer maar woont verrassend genoeg nog zelfstandig. Dochter Nicole, haar grote steun, blogt regelmatig over hun belevenissen.
Lukas is pas 62. Lukas heeft sinds twee jaar Frontotemporale dementie (FTD), een zeldzame vorm van dementie die gekenmerkt wordt door weinig inzicht in het eigen ziektebeeld.
Jim uit Wageningen is 73 en heeft Lewy-Body ofwel Parkinson dementie. Zijn vrouw Maudi ziet hem vier keer week naar de buurtboerderij in Bennekom gaan.
De 81-jarige Adrie uit Wekerom heeft ook Alzheimer. Adrie woont in verzorgingshuis de Stolpe in Harskamp. Haar man Henk woont zelfstandig en komt dagelijks  bij zijn vrouw op bezoek.

De zes afleveringen staan in het teken van de thema’s het begin, schaamte, verandering, het gevecht, de familie en de toekomst.

Uitzendingen op Omroep Gelderland:

Het begin
Schaamte
Verandering
Het gevecht
Familie
Toekomst
18-03-2014
25-03-2014
01-04-2014
08-04-2014
15-04-2014
22-04-2014

 

Comments are closed.